Spitalul de psihiatrie ZAM

Avertizor de integritate

Există situații în care angajați din interiorul sistemului dețin informații despre fapte de corupție, dar ezită să le dezvăluie de teama unor consecințe negative pe care le-ar putea atrage asupra lor. Identitatea furnizorului de informații prin intermediul “avertizorului de integritate” rămâne confidențială atâta timp cât acesta își dorește.

Catalogul Organizatiilor Neguvernamentale pentru Evidenta, Consultare si Transparenta
Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență
Serviciul de urgență 112

Legislatie

Completarea Formularului de sesizare al avertizorului și a Declarației privind condițiile în care avertizorul în interes public este protejat și transmiterea acestora la adresa de e-mail: avertizare@ms.ro, fie prin poștă, pe adresa: Ministerul Sănătății, str. Cristian Popișteanu nr. 1-3, sector 1, București, cod poștal 010024. 
Plicul va fi sigilat, marcat cu mențiunea ”AVERTIZARE ÎN INTERES PUBLIC”. Datele de identificare a avertizorului NU vor fi trecute pe plic (acestea fiind menționate în cuprinsul documentului și vor fi anonimizate de către persoana/ structura desemnată).
– Depunerea unei avertizări în interes public folosind canalul de comunicare al Agenției Naționale de integritate, accesând link-ul: https://avertizori.integritate.eu